چه کسی پاسخ گوی عدم حضور دلسوزان اعتلای فرهنگی در بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب می باشد؟

۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ ۲۲:۵۳
انجمن حامی با سابقه غرورآفرین ایجاد بیش چهل کتابخانه روستایی با طی مراحل قانونی مورد تایید ستاد برگزاری نمایشگاه کتاب همراه با سایر سازمان های مردم نهاد پشت درب نمایشگاه کتاب متوقف شد.

به نام خداوند جان و خرد

امروز صبح هفتمین روز نمایشگاه  کتاب ،بعد از اخبار ساعت  هشت رادیو ایران ، گزارشی در مورد استقبال بازدید کنندگان از نمایشگاه کتاب را گوش می کردم ، هر چه گوینده بیشتر تعریف می کرد من بیشتر افسوس می خوردم که چرا مانع حضور ما شدند و از این که نهادی مردمی مثل انجمن حامی که بیشتر از ده سال است که به کار فرهنگی و آماده سازی زیر ساخت های توسعه ی فرهنگی اشتغال دارد در چنین فضایی اجازه ی حضور نیافته است ، افسوس خوردم . با خودم دلایل این ممانعت را بررسی می کردم که خبر بعدی از رادیو پخش شد ، خانواده ای فرهنگی هزینه ی مراسم فوت و سهم الارث پدر روستایی و معلمشان را به ساخت مدرسه ای در همان روستا اختصاص داده بودند . گوینده از قول خانواده ی آن مرحوم می گفت که این فرزندان با فرهنگ ابراز داشته اند که : "می خواهیم فرهنگ سازی کنیم . می خواهیم انجام این هزینه ها وموارد مصرف آنها را در جهت اعتلای فرهنگ تغییر دهیم  ." از این که رادیو به عنوان یک رسانه ی عمومی به بحث هایی این چنین می پردازد خوشحالم .

مدتهاست با دوستانی هم فکر و دلسوز در راه این تغییر تلاش می کنیم ، برنامه ریزی می کنیم و عمل  می کنیم ، حالا چرا در فضایی که بهترین فرصت برای اینگونه  فعالیت هاست حضور ما را بر نمی تابند سوالی بی جواب است .

انجمن حامی با ساختاری موجه و قانونمند ، در راه اعتلای فرهنگ  غنی و انسان ساز این مرز و بوم تلاش می کند . در دور افتاده ترین روستاهای فراموش شده ، مدرسه و کتابخانه می سازد . برای بالا بردن سطح آموزشی مدارس مناطق محروم زحمت می کشد ، برای تبدیل کتابخانه ها به فضاهای فرهنگی و تاثیر گذار تلاش می کند ولی در بزرگترین گرد هم آیی فرهنگی کشور یعنی نمایشگاه سالانه ی کتاب تهران حضور پیدا نمی کند  . این اتفاق هر چند که ما را در ادامه ی راهمان دلسرد نمی کند ولی انتظار داریم که به ما پاسخی قانع کننده داده شود . از برگزار کنندگان نمایشگاه کتاب می خواهیم که دلیل این بر خورد را بررسی کنند و ما را در جریان آن قرار دهند .

باتشکر    یکی از اعضای کار گروه کتابخانه

حمیده لا معی رشتی