گزارش فعالیت کتابخانه حامی شهر محمدی

۲۳ آبان ۱۳۹۴ ۰۰:۴۳
گزارش فعالیت کتابخانه حامی شهر محمدی

شهر محمدی

شهر محمدی در ۷کیلومتری شرقی شهرستان سراوان ودرمجاورتروستاهای کهنوک محمدی ،زنگیان ، پره کنت، دزک ،آسپیچ ، لاتک  ، دشتوک ،کولو که حدومرز آنها را فقط از طریق رودخانه ها فصلی می توان تشخیص داد واقع شده است شهر محمدی که از قدمتی دیرینه ومردمانی خونگرم وفرهنگ دوست برخوردار است. در سال ۱۳۸۸ از روستا به شهر تغییر و ضعیت یافت . لازم به ذکر است با توجه به زحمات زیادی که شوراهای اسلامی دهیاران وشهرداران شهر محمدی طی دوره های مختلف مدیریتی جهت ارتقاع سطح کیفیت آموزش وپرورش این شهر انجام داده اند اما متاسفانه هنوز کمبود محیط های آموزشی وتفریحی دراین شهر احساس می شود. و اما جای بسی خوشحالی وخرسندی است که با تعامل وتعاون دستگاه های

اجرایی شهرستان سراوان  وشهر محمدی جمعیت حلال احمر سراوان و اداره میراث فرهنگی و شهرداری محمدی و شورای اسلامی شهر محمدی و  همکاری مرکز فنی وحرفه ای شهرستان سراوان و همکاری صمیمانه انجمن حامی از سال ۱۳۹۳ بسیاری از آرزوها ی مردم این شهر تحقق یافته اند . تا قبل از مهر ۱۳۹۳ به دلیل نبود امکانات دانش آموزان شهر محمدی جهت استفاده از کتابخانه عمومی وکانون های فرهنگی شهر سراوان مجبور پیمودن مسیر ۷ کیلومتری شهر محمدی تا سراوان را روزانه باماشین های عبوری در هوای سرد زمستان وبسیار گرم تابستان طی نمایند.که خوشبختانه با تاسیس کتابخانه حامی در شهر محمدی و اختصاص  دو هزار جلد کتاب ،میز وصندلی ،قفسه کتاب ،چندین دستگاه کامپیوتر ویک دستگاه تلویزیون  LCD ، لوازم سرمایشی وگرمایشی ، لوازم التحریر و ملزومات مورد نیاز در ساختمان اهدایی میراث فرهنگی با حمایت شهرداری برای نگهداری و تامین کتابدار، اکنون کتابخانه در حدیک مرکز فرهنگی خدمات ارایه می کند.

تعداد اعضاء کتابخانه  ۴۲۴   نفر   تا تاریخ ۹۴/۷/۱۶

۱۶

۶

۴

خوشبختانه ، تعدادی اعضاءکتابخانه از  کودکان افغان (۱۱نفر) هستند که یک نفر آنها کلاس اول،۲نفر دوم ،۳نفرسوم،۱نفرچهارم،۲نفرپنجم و۲نفرششم دبستان هستند.

فعالیت های کتابخانه حامی شهر محمدی

• تبلیغات و معرفی در سطح شهر و مدارس از طریق اطلاعیه وفضای مجازی
  • عضو گیری از دانش آموزان شهر محمدی وروستاهای همجواردر کتابخانه
  • هماهنگی بامدارس جهت بازدید دانش آموزان از کتابخانه
  •  برگزاری کارگاه نقاشی ،کاردستی ، ایستگاه بازی و سرگرمی (منچ مارپله ، شطرنج و.....) و ایستگاه نرمش(حلقه دور کمر،طناب بازی و....)
  • برگزاری کارگاه خود آموززبان انگلیسی با نصب نرم افزار های آموزش زبان انگلیسی با متد نصر و نرم افزار آموزش زبا ن در خواب
  • برگزاری مسابقه پرواز بادبادک در تاریخ ۹۳/۱۱/۹  و ۹۳/۱۱/۱۶  همراه با اهداء جوایز
  • نمایش برنامه کودک از شبکه پویا
  • به امانت دادن وسایل سرگرمی ونقاشی جهت استفاده در منزل
  • برگزاری مراسم استقبال از بهار همراه قصه گویی وشعر باحضور شاعر جوان شهر محمدی آقای سعید دهواری و انعکاس در شبکه استانی هامون
  • کاشت نهال وگل با مشارکت نونهالان مدرسه راه نو
  • عید سعید فطر واهداء مجله نبات به عنوان عیدی به کودکان
  • برگزاری کلاسهای کمک های اولیه ویژه خواهران (۲۰ نفر) توسط مربی خانم شهلا دهواری وآقای رحیمداد اسدی پوردر مهر ماه ۹۳
  •  برگزاری کلاسهای آموزش خیاطی وسکه دوزی ویژه خواهران در دو دوره ، دوره اول (۲۰ )نفر در محل دبستان غیر انتفاعی راه نو ، دوره دوم ۱۸ نفر در محل کتابخانه حامی شهر محمدی  (مهر ماه ۹۳)
    اعزام مربیانی دلسوز وزحمت کش ،مربی کامپیوتر سرکار خانم شیخ زاده و مربی خیاطی سرکار خانم جنگی زهی
  •  برگزاری کلاسهای آموزش کامپیوتر با مشارکت کتابخانه حامی شهر محمدی وشورای اسلامی شهر وسازمان فنی وحرفه ای سراوان در محل مدرسه غیر انتفاعی راه نو

ICDL 1

۱۴نفر  زن

۱۴ نفر مرد

ICDL 2

۲۸ نفر زن

دودوره۱۴ نفره

۱۴ نفر مرد

WORLD

۱۴ نفر زن

آموزش کامپیوتر ویژه دانش آموزان دوره ابتدایی

کتابخانه حامی مورد توجه شخصیت های فرهنگی و مقامات محلی

• بازدید مدیر کل میراث فرهنگی استان سیستان وبلوچستان از کتابخانه حامی شهر محمدی
  • بازدید معاونت محترم فرمانداری شهرستان سراوان جناب مهندس بزرگزاده از کتابخانه
  • بازدید دانش آموزان دبیرستان امام حسین به صورت طی چندین مرحله به همراه مربی زبان ادبیات فارسی
  • برگزاری جلسات کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر محمدی
  • بازدید ریاست محترم مرکز فنی وحرفه ای شهرستان سراوان به همراه معاونت محترم عمرانی فرمانداری شهرستان سراوان در روز روستا ، از کلاسهای آموزش خیاطی وسکه دوزی

طرح تابستانی کتابخانه حامی
با توجه به نبود امکانات در شهر محمدی در تابستانهای سالهای گذشته بچه های شهر محمدی مجبور بودند اوقات فراغت خود را با بازی در کوچه ها ومعابر شهر محمدی سپری نمایند اما به لطف خدا در تابستان ۹۴ با همکاری انجمن حامی و اختصاص  ملزومات لازم جهت پر بار نمودن اوقات فراقت کودکان ونوجوانان نسبت به تجهیز  اقدام نمودن که موجبات شور ونشاط برای بچه های شهر محمدی وروستاهای هم جوار را فراهم نمود.
در تابستان ۹۴کودکان ونوجوانان علاوه برکتابخوانی باهمت انجمن حامی اقدام به انجام فعالیت های ذیل نمودند.

• نقاشی :با استفاده از وسایل نقاشی( رنگ، مدادشمعی،آبرنگ) اقدام به کشیدن نقاشی های زیبایی نمودند.
  • سفالگری: بچه ها نسبت به ساخت خمیر اقدام وازنحوه ساخت ملزومات زندگی در قدیم با خاک رس آشنا شدند.
  •  پازل: با قسمت های مختلف بدن واسکلت انسان وجانوران آشنا شدند.
  •  جورچین: کودکان با قطعات مختلف نسبت به ساخت اشکال هندسی متنوع وزیبا اقدام نمودند.
  •  عروسک خیمه شب بازی:بچه هابا نحوه اجرای برنامه های عروسکی در تلویزیون ونحوه ساخت عروسک ها آشنا وحتی نسبت به ساخت عروسک خیمه شب بازی و اجراء برنامه اقدام نمودند.
  • کلاژ : بچه ها با کاغذ رنگی و وسایل موجود نسبت به ساخت تابلوهای زیبا با ترکیبی از شاخ وبرگ وگل وکاغذ اقدام نمودند.
  • لوازم دورریختنی: با وسایل دوریختنی (مثل بطری نوشابه *آب معدنی و.....) نسبت به ساخت گلدان و..... اقدام نمودند .بچه ها به این باور رسید ند که می توانند از لوازم به ظاهر بی مصرف موجود در محیط اطراف می توان وسایل زیبا وجذاب درست نمود.
  • محیط زیست :کودکان با مشارکت در کاشت بذر وپیگیری مراحل رشد با مراحل کاشت وداشت گیاهان در طبیعت آشنا شدند.
  • مجسمه سازی: بچه ها با قالب گیری مجسمه ها و مراحل ساخت کباب پز ،آب نما عروسکی ، طرح کوزه، توپ، عروسک شرک ،پسر شجاع و....)آشنا شدند.
  • خشک کردن گل ها وگیاهان: بچه ها با نحوه خشک کردن برگ گل و گیاهان آشنا ونسبت به ساخت تابلوهای زیبا اقدام نمودند.
  • رنگ آمیزی :بچه های کتابخانه حامی باطرح وسلیقه خودشان نسبت به رنگ آمیزی پایه چراغ ها و نیمکت های محوطه کتبخانه اقدام نمودند.

برنامه های آتی کتابخانه حامی شهر محمدی

• هماهنگی با شهردار محترم شهر محمدی وانجمن دلسوز حامی ومدیران محترم مدارس سطح شهر وبرگزاری نمایشگاه آثار طرح تابستانی در مدارس جهت تشوق بچه ها به  خلاقیت و توجه به محیط اطراف همراه با ترویج کتابخوانی
  • شرکت در مراسم صبحگاهی مدارس ومعرفی کتابخانه حامی وگزارش عملکرد انجمن
  • اجرای طرح های پیشنهادی انجمن