کوله در راه ....مرحله سوم اجرای طرح کوله کتاب، استان آذربایجان غربی، جدیدترین شیوه ترویج کتاب خوانی

۲۱ خرداد ۱۳۹۵ ۰۱:۰۷
کوله در راه ....مرحله سوم  اجرای طرح کوله کتاب، استان آذربایجان غربی، جدیدترین شیوه ترویج کتاب خوانی
انجمن حمایت از توسعه ی فضاهای آموزشی و فرهنگی حامی با تجربه ی احداث و تجهیز کتابخانه های روستایی همراه با شناختی که از روستاهای دور افتاده به دست آورده است و با رسالتی که در امر اشاعه ی فرهنگ مطالعه برای خود قائل است ، طرح کوله کتاب را اجرا می نماید. کودکان و نوجوانان بسیاری در روستاها ی کم جمعیت و پراکنده با فاصله ی زیاد از شهرها، از دسترسی به کتاب محروم مانده اند. انجمن حامی امیدوار است با اجرای این طرح کمکی به این فرزندان بنماید. کوله های ساده، جادار و قابل حمل با هر نوع وسیله ( ماشین ، موتور ، قاطر و حتی پیاده) تعداد ۱۰۰تا ۱۵۰ جلد کتاب با الویت کودکان ونوجوانان و خانم های خانه دار . ارسال کوله به روستا و در اختیار گذاشتن آن به یک نیروی داوطلب برای به گردش در آوردن کتاب ها در روستا به هر روشی که مناسب آن روستا باشد . (در مدرسه،مسجد،مرکز بهداشت، دهیاری ...) مدت زمان به صورت دوره ای حدود یکماه وسپس تعویض می شود

اجرای مرحله سوم کوله کتاب در روستاهای شهرستان سردشت، جدیدترین شیوه ترویج کتابخوانی

مرحله سوم اجراى طرح کوله کتاب، برای روستاهای دور وکم جمعیت شهرستان سردشت ،
رونمایی ازکوله کتاب با حضور اعضای شوراى شهر،شهردارى،هیات امناکتابخانه حامی استاد هژار شهر ربط و اعضاى انجمن و
بچه هاى ربط که براى کودکان روستا های دور می نواختند.... شبی که ماه به زیبایی می درخشید کوله را برفراز بام ربط دیدیم ! این کوله که همانا کوله آگاهی و فرهنگی است، به کجاها که سفر نکرده ! از کوههای سرسخت و صعب العبور سراوان به مناطق مرزی و محرومیت کشیده سیستان وبلوچستان ، از بام ربط و روستاهای زجر کشیده آذربایجان غربی تا روستاهای محروم خطه سرسبز شمال ! آنقدر به گوشه و کنار ایران سفر خواهد کرد تا روزی که ناآگاهی و جهل در سرزمینمان ریشه کن شود .

روستاهای طرح کوله کتاب شهرستان سردشت

نام روستا

جمعیت     جمعیت دانش آموزی

دولکا ن

​        ۳۷۰          ​۵۰

بتیوش

بیش از  ۱۰۰۰              ۱۷۳

بیوران علیا

۲۵۰          ۱۱۵

بیوران سفلا

۸۲۰          ۱۶۸

موسالان

۸۰۰          ۱۶۵

شیوه میر

۳۰۰           ۶۳

سیسر

ودر گیل

۹۰۰            ۷۹

بناریکه کوچک

۳۵۰            ۵۹

اجرای آن در منطقه به عهده شورای شهر ربط و کتابخانه ربط می باشد.

مرحله اول و دوم این طرح با ۲۰ کوله کتاب در روستاهای مرزی شهرستان سراوان استان سیستان و بلوچستان اجرا شد. با این روش هر روستا برای مدت حداقل دو سال به کتابخانه ای با حدود ۳۰۰۰ جلد کتاب دسترسی خواهد داشت .در این روش (کوله کتاب) 1۱۰۰تا ۱۵۰ جلد کتاب برای مطالعه کودکان و زنان روستایی در نظرگرفته شده است هر کوله به مدت یک ماه در یک مکان عمومی در روستا ( مثل مدرسه ، مسجد ، مرکز بهداشت) قرار داده می شود و علاقه مندان با مراجعه به این مکان ها، کتاب های مورد علاقه خود را به امانت می گیرند.